Nieuws   Zoeken 

Greta's madeleintjes van commercy
Ingredienten: (4 pers.):
1 vanillestokje
100 gr gesmolten boter
2 eitjes
1 eidooier
70 gr suiker
30 gr bloemsuiker
70 gr bloem
2 gr bakpoeder{1 koffielepeltje}
Bereiding:
Het deeg moet minstens 12 uur rusten alvorens je de madeleintjes bakt, dus maak de deeg de avond tervoor. Smelt de boter en laat ze afkoelen. Snij het vanillestokje open en neem er met een mesje de zwarte puntjes uit. Klop de 2 eitjes en de eidooier met de 70 gr suiker tot ze schuimig zijn en wat bleker van kleur zijn geworden, voeg de bloem toe, het bakpoeder, de afgekoelde gesmolten boter en de vanillepuntjes, roer alles tot een homogeen mengsel,bedek de kom met huishoudfolie en plaats in de ijskast voor minstens 12 uren. Boter de madeleintjesvormpjes goed in en verwarm de oven voor op 190 graden, vul de vormpjes en bak gedurende 2 a 3 min. Op 190 graden, zet de oven daarna op 160 graden en reken nog op een 8 tal minuutjes baktijd. Bestrooi ze met bloemsuiker alvorens ze op te dienen. Zet de koffie maar al klaar en smullen maar!
Receptnummer: 12886 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Dit recept komt van een Franse bakker en is een streekgerecht uit het Franse Lorraine, waar ook de quiche vandaan komt.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept