Nieuws   Zoeken 

Ronald's jambalaya met rivierkreeftjes
Ingredienten: (4 pers.):
2 bakjes rivierkreeftjes
1 bakje cocktailgarnalen
75 gr. rauwe ham
100 gr. chorizo
200 gr. kipfilet
1 blik tomatenblokjes
1 rode paprika
1 prei
1 knoflookteen
2 bosuien
olijfolie
cajunkruiden
paprikapoeder
kipkruiden
worchestershiresaus
tabasco
1 kopje rijst p.p.
Bereiding:
Marineer de rivierkreeftjes in olijfolie met 1 tl. Cajunkruiden, een halve tl. Paprikapoeder en een scheutje worcestershiresaus. Snij de paprika, de rauwe ham, de chorizo, de kip in blokjes en de prei en bosui in ringetjes. Zelf bewaar ik ze allemaal in afzonderlijk bakjes, maar ik heb dan ook een afwasmachine. Een groot bord is ook mogelijk, maar pas op dat de rauwe kip wel op een afzonderlijk bord ligt. Bereidt de rijst klaar volgens de verpakking. Zelf geef ik de voorkeur aan basmatirijst, maar elke witte rijst is geschikt voor dit gerecht. Verwarm wat olijfolie in een (grote) wok, pers een teentje knoflook erboven uit, fruit hierin de preiringetjes met de rauwe ham op een zacht vuurtje. Haal dit mengsel uit de wok en roerbak de kipfiletstukjes met een beetje cajun- en kipkruiden op een hoog vuur. Voeg na een paar minuten de chorizoblokjes toe en een paar minuten later het preimengsel, samen met het blik tomatenblokjes en de stukjes paprika. Laat zachtjes pruttelen tot de rijst uitgedampt is. Zet een andere pan op het vuur, verhit wat olijfolie en bak de gemarineerde rivierkreeftjes en cocktailgarnalen even aan. Gooi de rijst in de grote wok erbij, roer alles door elkaar en voeg achtereenvolgens de rivierkreeftjes en cocktailgarnalen en de bosuien toe. Voor de echte 'heet eten'-liefhebbers kun je nog wat extra tabasco toevoegen, maar in het algemeen zal het scherp genoeg gekruid zijn. Eet smakelijk!
Receptnummer: 12921 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
De hoeveelheid vlees en vis is aan de hoge kant voor 4 personen, maar juist de variatie in het vlees en de 'vis' is erg lekker. Wat wij vaak doen is de hoeveelheid rijst en groente een beetje verhogen een (aantal) portie(s) invriezen voor later.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept