Nieuws   Zoeken 

Rudi's makreel pepesan
Ingredienten: (2 pers.):
2 gestoomde makreelfilets
(± 125 gr. per stuk)
150 gr rijst
1 ui
2 knoflookteentjes
1 (vlees)tomaat
1 tl sambal oelek
2 el ketjap manis
½ el suiker
½ el citroensap
(olijf)olie
aluminiumfolie
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 160° C. Snij de uien in halve ringen en de tomaten in stukjes. Haal het velletje van de makreel. Meng de sambal met de ketjap, suiker, citroensap en 1 el olie en pers de knoflook erboven uit. Verhit olie in een wok en roerbak de uiringen voor ongeveer 3 minuten. Dan de stukjes tomaat en het sambalmengsel erdoor roeren en ± minuut laten pruttelen. Verdeel de helft van het ui-tomatenmengsel over het midden van de folie. Leg de makreel erop en verdeel de rest eroverheen. Vouw de pakketjes dicht. Leg de pakketjes ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven. Kook ondertussen de rijst (pandan of basmati bv). Lekker met een frisse (komkommer)salade. Eet smakelijk
Receptnummer: 12923 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 45 min.
Opmerking:
Wil je het gerecht scherper maken doe dan 1 el sambal erbij ipv 1 tl.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept