Nieuws   Zoeken 

Beppie's ouderwetse rijstpudding (bavarois) met abrikozen.
Ingredienten: (4 pers.):
3 dl witte wijn.
1 theel. kaneelpoeder
250 gr. gedroogde abrikozen.
½ eetl aardappelmeel.
125 gr. dessertrijst.
1 vanillestokje.
3 eierdooiers.
1 zakje vanillesuiker.
4 blaadjes gelatine.
3 dl. slagroom.
Olie om in te vetten.
Evt. puddingvorm (1 ltr.)
Bereiding:
Verwarm de wijn met de kaneelpoeder en wel hierin de abrikozen zonder te koken. Schep ze uit het vocht en bind het vocht met aardappelmeel vermengd met een lepel sap. Leg de abrikozen terug in de saus. Kook de dessertrijst met het vanillestokje in de melk in ca. 12 min. Gaar. (zie aanwijzing op de verpakking). * Klop de eierdaooiers los met de met de vanillesuiker en roer ze de 2 laatste kookminuten door de rijst. Week de gelatineblaadjes in ruim koud water. Knijp ze goed uit en los ze op in de hete rijst zonder te koken. Laat de rijst afkoelen tot lauw. Klop de slagroom half stijf of lobbig en spatel deze door de rijst. Vet de puddingvorm licht in met olie en schep de rijst-bavarois erin. Stort de bavarois op een platte schaal en schep de abrikozen er omheen. Een lekker ouderwets toetje!.
Receptnummer: 12928 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 25 min.
Opmerking:
Recept uit Ditjes en Datjes van Bas.
Vervang de abrikozen eens door tutti-frutti of zwarte pruimen zonder pit.
Voeg tijdens het koken van de rijst 1theel. citroen- of sinaasappelrasp toe.
Je kan het ook inplaats van in een grote puddingvorm in kleine schaaltjes doen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept