Ingredienten: (4 pers.):
1 blikje John West Roze Zalm
(à 213 gr).
(Maar mag natuurlijk ook een ander merk zijn).
1 rode paprika.
500 gr. sperzibonen.
50 gr. boter.
6 eieren.
4 eetl. melk.
½ meergranenbrood.
(Een Turks brood is ook erg lekker).
100 gr. kruidenboter. | Bereiding:
Zalm laten uitlekken en graatje en velletjes verwijderen. Paprika schoonmaken en in stukjes snijden. Sperziboontjes beetgaar koken. In koekenpan 1 eetl. Boter verhitten en paprika fruiten. Zalm er door scheppen, warm laten worden en met zout/peper op smaak brengen. Eieren met melk, zout en peper loskloppen. In koekenpan rest van de boter in delen verhitten en van eimengsel 4 omeletten bakken. Omeletten op vier borden leggen. Zalmmengsel over de omeletten verdelen en dichtklappen. Serveren met de Sperziboontjes, brood en kruidenboter. |