Nieuws   Zoeken 

Martha's soupe au chèvre, aardappelsoep met geitenkaas
Ingredienten: (4 pers.):
3 aardappels
2 tenen knoflook
2 eetlepels olijfolie
8 dl kippenbouillon
zout en versgemalen witte peper
25 gram geschaafde amandelen
2 bosuitjes
alleen het wit
100 gram zachte geitenkaas
Bereiding:
Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Hak de tenen knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en fruit de knoflook zachtjes aan. Schep de aardappel in circa 20 minuten heel zachtjes gaar. Pureer de soep met de staafmixer of in een keukenmachine. Rooster de amandelen eventueel heel licht in een droge koekenpan. Snijd het wit van de bosuitjes in dunne ringetjes. Verkruimel de geitenkaas. Verwarm de aardappelsoep opnieuw (als je het van te voren maakt met de feestdagen). Schep de soep in 4 warme diepe borden en strooi de geitenkaas, bosui en amandelen erin. Lekker met stokbrood.
Receptnummer: 13289 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
Uit een oude boodschappen van A&P
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept