Nieuws   Zoeken 

Martha's trifle met abrikozen
Ingredienten: (4 pers.):
12 gedroogde abrikozen
1 dl abrikozen-sinaasappeldrank
250 ml slagroom
150 ml melk
1 eidooier
1 1/2 eetlepel custardpoeder
4 bitterkoekjes
2 plakjes cake
50 ml cream sherry
2 eetlepels geschaafde amandelen
Bereiding:
Halveer de abrikozen. Breng in een pan de abrikozen met de vruchtendrank aan de kook en laat ze circa 10 minuten sudderen en het vocht verdampen. Verwarm in een steelpan 125 ml slagroom met de melk. Klop in een kopje de eidooier met custard en 2 eetlepels poedersuiker los. Roer er 2 eetlepels hete room door en schenk het dooiermengsel al kloppend bij de hete room. Verwarm de room al roerend tot een dikke vla. Snijd de bitterkoekjes in vieren en de cake in blokjes. Verdeel, de cake, abrikozen en bitterkoekjes over 4 hoge coupes. Sprenkel de sherry erover. Schep de roomvla erover en zet de coupes minimaal 3-4 uur in de koelkast. Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Klop de rest van de slagroom met 1 eetlepel poedersuiker halfstijf. Schep de slagroom over de trifle en strooi de amandelen erover. Bestuif de coupes met poedersuiker en serveer direct.
Receptnummer: 13298 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min.
Opmerking:
De wachttijd in de koelkast is misschien wel lang, maar met de feestdagen is dit dus makkelijk van te voren te maken.
Kan natuurlijk ook in een grote schaal gemaakt worden, beslissing is aan jullie zelf.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept