Ingredienten: (6 pers.):
2 eieren
50 gr witte basterdsuiker
50 gr bloem
5 eetl cacaopoeder
5 dl stijfgeklopte slagroom
poedersuiker
| Bereiding:
Leg bakpapier op 2 bakplaten. Klop de eieren en suiker tot een licht en schuimend mengsel dat in een dikke straal van de garde loopt. *zeef de bloem en cacaopoeder en schep dit voorzichtig met een metalen lepel of spatel door het eimengsel *schep volle eetlepls van het deeg op een bakplaaten maak er ovalen van(zorg voor voldoende ruimte tussen de ovalen) *bak de flappen 6-8 min op 220 graden in een voorverwarmde oven,tot ze veerkrachtig aanvoelen en laat ze afkoelen op de bakplaten *als ze zijn afgekoeld schuif je het bakpapier op een vochtige theedoek laat ze daar helemaal koud worden *haal ze voorzichtig van het vochtig geworden bakpapier *spuit de slagroom in het midden van elke flap (of vul ze met vanillemousse of pudding) vouw de flappen voorzichtig dubbel en leg ze op een schaal *bestrooi met poedersuiker en serveer direct |