Ingredienten: (3 pers.):
1 stevige graankip
2 sjalotten
1 blik gepelde tomaten (400 g)
1 blik provensaalse groenten (800 g)
boter
1 kg stoofperen
rode porto
provensaalse kruiden
peper
zout
| Bereiding:
0. Schil en stoof de peren aan in gesuikerd water met wat rode porto. 1. Snij de borsten en de billen van de kip. 2. Braad de kippedelen aan in de boter. 3. Maak een kippefond met de restanten van de kip. 4. Voeg de gepelde tomaten, sjalotten en provensaalse groenten in een braadslee. 5. Voeg de aangebraden kippedelen toe. 6. Voeg 200 g gestoofde peren toe met wat vloeistof. 7. Kruiden met peper, zout en provensaalse kruiden, overdek de braadslee met zilverfolie. 8. één uurtje op 200 graden. 9. Alles eens herschikken en eventueel vocht toevoegen (wat verse kippebouillon van het geraamte getrokken). 10. Nog 40 minuten op 150 graden. 11. Schik de kippedelen op een schotel. 12. Mix de groenten, voeg bouillon toe volgens behoefte en bekom een stevige saus. 13. Opdienen met puree en de gestoofde peren. 14. Indien veel saus over: voeg er water en kippebouillon aan toe en je hebt zo een stevige kippe/groentensoep. |