Ingredienten: (4 pers.):
4 tomaten
1 rode ui
gepeld
1/2 groene paprika
1 snackkomkommer of 1/2 komkommer
1 little gem (slakropje
per twee verpakt)
200 g feta (dodoni)
20 zwarte olijven (Carbonell)
versgemalen zeezout en zwarte peper
4 eetlepels olijfolie extra vierge (Griekse)
1 eetlepel rode-wijnazijn
4 el fijngesneden gemengde kruiden (bijv. oregano
peterselie en munt) | Bereiding:
Groetnen schoonmaken en snijden: tomaten in partjes, ui in halve ringen, paprika in reepjes, komkommer in schijfjes en little em in fijne reepjes. Groeten op vijr borden rangschikken of in slaschaal voorzichtig mengen. Feta in blokjes snijden en met olijven over salade strooien. Zout en peper boven salade fijnmalen, olie en azijneroveer sprenkelen. Kruiden erover strooien. |