Ingredienten: (2 pers.):
Mihoen
ongeveer 200 gram
Handje sperzieboontjes
Rode paprika
250 gram vlees (kip of varken)
Voor marinade vlees:
tl gemberpoeder
tl chinees 5-kruidenpoeder
peper
scheutje ketjap
eetlepel sambal badjak
2 tl paprikapoeder
tl korianderpoeder
ui + knoflook
Bouillon (blokje of poeder)/ zout | Bereiding:
Snijdt het vlees en de groenten in grove stukken.
Marineer het vlees met de kruiden voor de marinade en schep alles door elkaar. Laten staan, minstens 5 minuten (mag uren intrekken als je de tijd hebt. ). Ondertussen boontjes koken (5 - 15 min naar smaak). In pan/wok ui + knoflook fruiten in boter/olie. Dan paprika en kip toevoegen en bakken. Boontjes en bouillon toevoegen en de mihoen die even gekookt is (zie verpakking). Naar smaak meer bouillon, zout, ketjap of sambal. |