Nieuws   Zoeken 

Anika's makkelijke & kleurrijke mihoen
Ingredienten: (2 pers.):
Mihoen
ongeveer 200 gram
Handje sperzieboontjes
Rode paprika
250 gram vlees (kip of varken)
Voor marinade vlees:
tl gemberpoeder
tl chinees 5-kruidenpoeder
peper
scheutje ketjap
eetlepel sambal badjak
2 tl paprikapoeder
tl korianderpoeder
ui + knoflook
Bouillon (blokje of poeder)/ zout
Bereiding:
Snijdt het vlees en de groenten in grove stukken.
Marineer het vlees met de kruiden voor de marinade en schep alles door elkaar. Laten staan, minstens 5 minuten (mag uren intrekken als je de tijd hebt. ). Ondertussen boontjes koken (5 - 15 min naar smaak). In pan/wok ui + knoflook fruiten in boter/olie. Dan paprika en kip toevoegen en bakken. Boontjes en bouillon toevoegen en de mihoen die even gekookt is (zie verpakking). Naar smaak meer bouillon, zout, ketjap of sambal.
Receptnummer: 13597 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min.
Opmerking:
Het is geen ramp als je niet alle kruiden voor de marinade in huis hebt. Expirimenteer! Ik heb zo ongeveer opgeschreven wat bij mij de laatste keer super lekker was.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept