Nieuws   Zoeken 

Joyce's vegatarische spinazie lasagne
Ingredienten: (3 pers.):
1.5 kg Spinazie a la creme
Lasagne bladeren
1 groot pakje Boursin
1 el knoflookboter
handje pijnboompitten
handje walnoten/cashewnoten en hazelnoten
5 a 6 teentjes knoflook
jonge geraspte kaas
Feta kaas
Parmazaanse Kaas (vlokken)
Zeezout en peper
evt. wat plakje leerdammer
evt. Quorn fijngehakt
Bereiding:
Je doet de spinazie a la creme in een pan en zorgt dat het ontdooid is. Hou de pan laag op het vuur en voeg als eerst de knoflookboter er aan toe. Roer dit goed door de spinazie daarna voeg je de boursin toe in delen dus snij hem even in vieren en voeg dan stuk voor stuk toe aan de spinazie. Pers dan de teentjes knoflook, er staat 5 of zes maar kan ook meer natuurlijk of minder. Voeg dit ook toe aan het spinazie mengsel en daarna de jongekaas. De noten moeten even in de vijzel gestampt worden, of voor de moderene mens in een keukenmachine zodat ze fijngehakt zijn. Wanneer dat gebeurd is kan dit toegevoegd worden aan het spinaziemengsel. Voeg er nog een beetje zeezout aan toe en een beetje versgemalen peper en wat vlokken parmazaanse kaas en feta blokjes. Je kunt er eventueel nog wat Quorn fijngehakt bij doen maar is niet nodig dit is al heel machtig. Laat dit nog even op het vuur staan zo'n 30 sec. Dan ovenschaal invetten en beginnen met de lasagnebladeren op de bodem te leggen dan een laagje van het spinazie mengsel dan weer een laag lasagne bladeren enz. Bovenste laag bestaat uit het spinaziemengsel daarboven op nog wat parmazaanse kaas en jonge kaas zodat je een lkker korstje krijgt. Oven wel even voorverwarmen op 180 graden en dan de schotel erin schuiven en nog 30/35 minuutjes wachten en eet smakelijk.
Receptnummer: 13626 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 50 min.
Opmerking:
Wijn tip; Quinta da Espiga Branco, een portugees wit wijntje.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept