Nieuws   Zoeken 

Anouk's nacho ovenschotel
Ingredienten: (2 pers.):
1 zak tortilla-chips (naturel of Nacho Cheese)
Geraspte kaas
Restjes saus Mexicaans / Italiaans
Of
Maak de saus zelf nog met:
Gehakt
Flinke Ui
Blikje mais
Tomatensaus
Mexicaanse kruiden
Zelf kun je nog allerlei verse groenten toevoegen zoals
tomaten
paprika
knoflook
boontjes
wat je maar wil!
Serveren met salade
Bereiding:
1. Verwarm de oven of grill voor. 2. Maak je de saus nog zelf, bak dan het gehakt rul met flink wat genipperde ui. Snipper en bak eventuele verse ingredienten als paprika en tomaten even mee. Voeg de mais toe. Voeg de tomatensaus toe en de kruiden, zodat je een lekkere mexicaanse mix hebt. (Denk aan saus waarmee je taco's of tortilla's vult). 3. Heb je nog restjes mexicaans en of italiaans? Maak deze even warm en voeg evt. Kruiden e. D. Toe waarmee je de saus een mexicaans tintje geeft. (bijvoorbeeld mex. Seasoning mix of wereldkruiden) 4. Leg in een ovenschaal dakpansgewijs een laagje nacho-chips. 5. Verdeel hier de saus overheen. 6. Maak met de overgebleven chips dakpansgewijs weer een laagje. 7. Geraspte kaas erover strooien 8. Het geheel even in de oven zetten tot de kaas gesmolten is. Nog lekkerder is het om het gerecth even onder de grill te zetten tot de kaas knapperig is geworden. 8. Evt. Serveren met een lekkere salade erbij, eet smakelijk!
Receptnummer: 13686 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min.
Opmerking:
Dit recept is ideaal om af te komen van restjes saus van eerdere kookpartijen. Neem een rode tomatensaus als basis, voeg er kruiden aan toe zodat het 'mexicaans' smaakt en je hebt in een handomdraai echt een heerlijk en simpel gerecht, wat ook nog niet eens duur is!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept