Nieuws   Zoeken 

Helène's weekend soepie
Ingredienten: (6 pers.):
een flesje basissoep van Maggi
een half pakje mixsoep van Maggi
een 3 liter pan
soepgroente voorgesneden
2 grote tomaten
een halve courgette
wat champignons
2 teentjes knoflook
2 krullen Honig fijne vermicelli
4 ons h/h gehakt
3 laurierblaadjes
1 boullionblokje (rundvlees)
Bereiding:
Aan het eind van de week heb ik altijd restjes in de koelkast, en s'avond geen zin om te koken. Deze soep kan je s'ochtens al klaar maken en s'avonds opwarmen.Kook ± 2,5 l. water met daarin het boullionblokje en de laurierblaadjes en maak gehaktballetjes, als ze bijna gaar zijn voeg je de basis en mixsoep toe. Als dit weer gekookt heeft voeg je de groenten toe en als laatste de vermicelli.
Lekker snelklaar
Receptnummer: 1503 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Helene van Putten
Opmerking:
Variatie: Als je iets meer tijd hebt kun je de soep nog meer smaak geven door er eerst een boullion van te trekken. Ik gebruik dan een mergpijpje, 3 ons soepvlees, 3 ons h/h gehakt en laat dit ± 2 uur trekken.
Deze soep is heerlijk met een warm stokbrood met kruidenboter. Eet smakelijk maar weer!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept