Nieuws   Zoeken 

Rijst met romige vissaus en spekjes van Doortje
Ingredienten: (4 pers.):
300 gr. rijst
zout, vers gemalen peper
400 gr. verse kabeljauwfilet
125 gr. ontbijtspek in plakjes
2 lente-uitjes
1/4 liter creme fraiche
1 tl thijm
2 el gesnipperde peterselie
droge witte wijn
Bereiding:
Kook de rijst gaar. Snijd de kabeljauwfilet in stukjes van ± 2 cm en het ontbijtspek in flinterdunne reepjes. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Bak in de pan de spekjes krokant uit en schep ze met een spatel uit de pan. Bak in het achtergebleven vet de vis en uienringetjes. Roer de creme fraiche en de kruiden erdoor. Breng de saus aan de kook, roer de spekjes erdoor en breng de saus op smaak met zout, peper en scheut(je) witte wijn. Haal de pan van het vuur en voeg de peterselie toe.
Receptnummer: 1605 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Doortje
Opmerking:
Lekker met een komkommer salade en glas witte wijn. Sante!
Echt iets voor mensen die de aardappels-groente-vlees combinatie even zat zijn.
Dit recept komt uit boekje van Ned. Zuivelbureau "Rijst als basis"
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept