Nieuws   Zoeken 

Petra's gehakt met snijbonen en tauge
Ingredienten: (4 pers.):
2 el olijfolie
300 gr. runder- of lamsgehakt, grof gemalen
50 gr. katenspek, in kleine blokjes gesneden
50 gr. salami, in kleine blokjes gesneden
1 tl paprikapoeder, scherp
1 teen knoflook, fijngehakt
1 grote ui, in reepjes gesneden
1 rode paprika in reepjes gesneden
500 gr. snijbonen, in stukken gesneden en geblancheerd
250 gr. tauge
Bereiding:
Verhit de olie in een braadpan of wok en bak daarin het gehakt kruimig, voeg de spekblokjes en de salamiblokjes toe en bak deze kort mee. Voeg het paprikapoeder, de knoflook, de ui en de paprikareepjes toe.
Roer alles goed door elkaar, laat het gehaktmengsel circa 5 minuten op laag vuur bakken.
Doe er de geblancheerde snijbonen bij en verwarm het geheel goed door. roerbak tot slot de tauge nog heel even mee en verdeel het gerecht over de voorverwarmde borden
Receptnummer: 1654 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: petra colpa
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept