Ingredienten: (4 pers.):
120 gr. bloem
zout
60 gr. koude boter
100 gr. bacon, in plakjes
250 gr. geraspte belegen Leidse (of komijne) kaas
2 eieren
1,5 dl Campina Room Culinair
0,5 tl paprikapoeder
peper, zout | Bereiding:
Zeef de bloem met het zout boven een kom en snijd met 2 messen de boter er door. Voeg beetje bij beetje 1/2 tot 3/4 dl ijskoud water toe en meng door elkaar. Kneed met koele hand tot een egaal deeg en laat minimaal 30 min. verpakt in huishoudfolie in de koelkast rusten. Druk het deeg uit in een ingevette lage taartvorm (22 cm), Prik de bodem met een vork op verschillende plaatsen in en verdeel de plakjes bacon en de kaas erover. Klop de eieren met de Campina Room Culinair, het paprikapoeder en wat peper en zout los en schenk het mengsel over de koos. Bak de quiche in een voorverwarmde oven (175C) in ca. 35 min. goudbruin en gaar. |