Nieuws   Zoeken 

Angelique's zuurkoolschotel
Ingredienten: (4 pers.):
2 pakjes wijnzuurkool
1,5 kilo geschilde aardappelen
2 eieren
margarine
melk
1 rookworst
300 gram rundergehakt
1 groot blik ananasstukjes
1 ui
jeneverbessen
zout, peper, nootmuskaat
Bereiding:
Kook de aardappelen goed gaar zodat er een lekkere, luchtige puree van gemaakt kan worden.
Ik maak de puree altijd met een mixer. Pureer eerst de aardappelen, voeg een eetlepel margarine toe en een flinke scheut melk. Klop de puree ondertussen iedere keer na een toevoeging luchtig los. Voeg de twee eieren één voor één toe en klop de puree luchtig door. Voeg naar smaak zout, peper en nootmuskaat toe.
Bak het gehakt samen met het fijngesnipperde ui rul in wat olijfolie, voeg naar smaak eventueel gehaktkruiden toe of gewoon wat zout en peper.
Bedek de bodem van een ovenschaal met het rulgebakken gehakt.Bedek het gehakt met de uitgelekte ananasstukjes en leg hier weer bovenop de uitgelekte zuurkool. Bestrooi de zuurkool met wat jeneverbessen en leg hier de in schijven gesneden rookworst op.
Bedek het geheel met de puree (let op!!! doordat er eieren door de puree geklopt zijn zal de puree gaan bollen, dus prop de schaal niet overvol met puree).
Leg wat kleine krulletjes margarine op de puree en bak de ovenschotel in circa 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Receptnummer: 1872 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 48 min. | Meer recepten van: Angelique
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept