Ingredienten: (4 pers.):
4 plakjes roomboter bladerdeeg (diepvries)
2 el rozijnen
2,5 el suiker
1,5 tl kaneelpoeder
2 stevige appels (granny’s)
2 el abrikozenjam
1,5 dl Campina Room Fris | Bereiding:
Laat het bladerdeeg ontdooien. Schep de rozijnen met 2 el suiker en 0,5 tl kaneelpoeder door elkaar. Schil de appels, halveer ze en snijd de klokhuizen eruit, Schep het rozijnenmengsel in het midden van elk plakjebladerdeeg en leg er, met de bolle zijde naar boven, een halve appel op. Snijd aan de bolle kant van de appels een paar inkepingen. Snijd het bladerdeeg af op ca. 1,5 cm. van de appels. Verwarm de jam en bestrijk appels en het bladerdeeg er mee. Bestrooi met de rest van de suiker de appelgebakjes en bak ze op een met bakpapier bekleed bakblik in een voorverwarmde oven (225 C) in ca. 20 min. goudbruin. Klop intus- sen de Campina Room Fris dik vloeibaar. Schenk wat van de Room over de taartjes en bestuif met de rest van het kaneelpoeder. |