Nieuws   Zoeken 

Hanneke's chinese bieflapjes
Ingredienten: (4 pers.):
150 gr. oesterzwammen
2 bosuitjes
3 teentjes knoflook
500 gr. bieflapjes
zout en peper
4 el olijfolie
2 el ketjap
2 el rijstwijn of droge sherry
Bereiding:
Snijd de oesterzwammen in reepjes
Maak de bosuitjes schoon en snijdt ze in dunne ringetjes
Hak de teentjes knoflook fijn
Snijdt het vlees in zeer dunne reepjes en bestrooi ze met zout en peper
Verhit 2 eetlepels olie in een wok, roerbak daarin het vlees in 2 of 3 gedeelten knapperigbruin(alles in een keer wordt niet knapperig)
Voeg eventueel nog wat olie toe.
Houd het gebakken vlees warm op een bord onder folie
giet de rest van de olie in de wok, fruit de knoflook totdat het begint te geuren. Roerbak de oesterzwammen 1 minuut mee-
Schep de ketjap en de rijstwijn erdoor en als laatste het vlees.
Warm het gerecht al omscheppend goed door en laat het goed warm worden, breng op smaak met peper en zout
Strooi net voor het opdienen de bosuitjes erover
Receptnummer: 2072 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Hanneke
Opmerking:
lekker met nasi, bami of witte rijst
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept