Nieuws   Zoeken 

Esther's pittige gehaktballetjes met rijst
Ingredienten: (2 pers.):
olie
pandan rijst
half pond rundergehakt
1 ei
paneermeel
1 gesnipperd ui
1 tomaat in blokjes
Hoi-chin saus (toko)
sambal (badjak)
knoflook
gemberpoeder
Bereiding:
Bereid de pandan-rijst zoals op verpakking vermeld.
Doe de gehakt in een kom, voeg het ei en paneermeel toe. Doe hier 2 eetlepels Hoi-chinsaus, 2 theelepels sambal, 1 uitgeperst teentje knoflook en wat gemberpoeder bij.
Goed mengen! Als het nog iets te klef is, nog een beetje paneermeel toevoegen.
Maak hier kleine gehaktballetjes van.
Snij de tomaat in blokjes. Hou dit met het gesnipperde ui in de buurt. Los een paar eetlepels Hoi-chinsaus op in een beetje water en hou dit ook in de buurt.
Doe een beetje olie in een wok of braadpan en braad hierin de gehaktballetjes aan. Daarna kunt u het ui en de tomaat toevoegen. Ook de oplossing van Hoi-chinsaus kan erbij.
Even op een zacht vuurtje laten garen en klaar.
Eet smakelijk!!
Receptnummer: 2081 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Esther Slinger
Opmerking:
Lekker met broccoli en hete komkommer (recept volgt).
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept