Ingredienten: (8 pers.):
1 liter water
1 liter tomatensap
Vlees: (of 2 kippenpoten)
(of 2 kipfilets)
(of 300 gr. gehakt in balletjes)
2 kippenbouillonblokjes
1 ui
2 tenen knoflook
6 el suiker
4 el ketjap (manis)
2 el azijn
1 borrellepeltje sambal
1 borrellepeltje djahe (gemberpoeder)
1 borrellepeltje sereh (citroengras)
2 el maizena
handje vol mihoen
| Bereiding:
Als je van de originele Chinese tomatensoep houdt, is dit recept is echt de moeite waard.
breng 1 liter water met het vlees, bouillonblokjes, ui, en knoflook aan de kook en laat dit dan 1 tot 2 uur pruttelen. (tot vlees gaar is)
haal alle ingredienten uit de bouillon.
voeg 1 liter tomatensap toe en breng aan de kook.
zet het vlees gesneden in een apart schaaltje.
maak in een ander schaaltje een prutje van:
suiker, ketjap, azijn, sambal, dajahe en sereh.
roer dit prutje en voeg dit aan de tomatenbouillon toe.
roer de maizena door een kopje koud water, roer dit tot een gladde massa en voeg dit aan de soep toe (binden).
voeg de mihoen toe.
laat alles 20 minuten zachtjes doorkoken.
vlees toevoegen.
!!!!!!2e dag nog lekkerder.!!!!!!
|