Nieuws   Zoeken 

Claudia's Griekse gevulde paprika's
Ingredienten: (4 pers.):
8 paprika's (mag elke kleur zijn)
1 ui
grote mok gebroken surinaamse rijst
1 tomaat
500 gram gehakt (half om half)
Beetje Bieslook
Blikje Tomatenpuree
Kleine sateprikkertjes
Bereiding:
Snijd het hoedje van de paprika's. Verwijder de zaadlijsten en spoel de holgemaakte paprika wat af met wat water. Neem een grote schaal en doe er het gehakt, rijst, in blokjes gesneden tomaat, bieslook, en de gesnipperde ui in. Kneed dit mengel samen zodat alles goed doorelkaar zit. Vul de Paprika's met dit mengsel. Als je dit hebt gedaan plaats je het eraf gesneden hoedje weer bovenop de paprika en zet het aan ongever 4 kanten stevig vast met de kleine sateprikkertjes. Zet de braadpan op het vuur en laat een klein beetje boter smelten. Niet bruin laten worden !! Tegelijkertijd het blikje Tomatenpuree erbij en even doorroeren. Zet de paprika's allemaal in de pan, beetje tegen elkaar aan anders vallen ze om! Nu moet er water in de pan, en net zo zodat de paprika's bijna (niet helemaal) onder water staan. Laat het vuur nog even wat hoog staan zodat het even aan de kook komt. Leg de deksel op de pan, op een lager pitje en laat het ongeveer een uurtje staan
Heerlijk !!!
Receptnummer: 2130 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 60 min. | Meer recepten van: Claudia
Opmerking:
Je kunt dit recept serveren met op tafel sambal en/of Ketjap Manis
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept