Nieuws   Zoeken 

Lauretta's aardappelpuree met uien en eieren
Ingredienten: (4 pers.):
750 gram geschilde aardappelen
1 dl melk
75 gram boter
500 gram uien, gepeld en in ringen gesneden
75 gram belegen geraspte kaas
4 eieren
1 dl koffieroom
1 theelepel Worcestershiresaus
zout
peper
nootmuskaat
Bereiding:
Kook in een pan met water en zout de aardappelen in circa 20 minuten gaar. Verwarm de oven voor op 175 °C. Giet de aardappelen af en pureer ze met de pureestamper, of prak ze fijn met een vork. Voeg de melk en 25 gram van de boter toe en klop er met de mixer een luchtige puree van. Breng de aardappelpuree op smaak met wat zout, peper en nootmuskaat. Verhit in een koekepan de rest van de boter en bak hierin de ringen ui in circa 5 minuten glazig, maar niet bruin. Schep de aardappelpuree in een beboterde ovenschaal en leg er de ringen ui bovenop. Bestrooi het geheel met de geraspte kaas. Klop in een kom de eieren los met de koffieroom, wat zout en peper en Worcestershiresaus. Schenk het mengsel in de schaal. Bak het gerecht circa 30 minuten in de oven tot de eieren zijn gestold en lichtbruin gekleurd.
Receptnummer: 2257 | Categorie: Aardappel | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 60 min. | Meer recepten van: Lauretta
Opmerking:
Lekker met mosterdsaus.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept