Nieuws   Zoeken 

Sandra's omelet Siberienne
Ingredienten: (6 pers.):
1 kleine cake
1/2 dl amandel- of sinaasappellikeur
1 liter vanilleroomijs
4 eiwitten
125 gr suiker
2 eetlepels poedersuiker
rechthoekige ovenvaste schaal
Bereiding:
Voorbereiden:
Snijd de cake in 12 plakken en besprenkel deze met de likeur.
Neem het ijs uit de verpakking. Bekleed het ijs met de cakeplakken. Snijd de cake eventueel bij.
Zet het beklede ijs tot gebruik in de diepvries.
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden C. klop de eiwitten stijf met de suiker. Neem het ijs uit de diepvries en bestrijk het met behulp van een pannenkoekmes met eiwit. Let erop dat de eiwitlaag aan alle kanten even dik is. Maak punten of golfjes in de eiwitlaag. Bestrooi de bovenkant met poedersuiker.
Zet de "omelet" ca.3-4 minuten in de oven tot het eiwitschuim lichtbruin is. Gebruik eventueel de grill. Snijd het in plakken en serveer direct.
Receptnummer: 2264 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: Sandra
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept