Nieuws   Zoeken 

Hanneke's POPIDO (oud joods gerecht)
Ingredienten: (4 pers.):
3 kippenpoten
2 á 3 bouillon blokjes
500 gr. rijst (niet droog koken maar wel gaar)
1 uitje
3 tomaten
75 gr. roomboter
2 takjes selderij
zwarte peper
nootmuskaat
1 verse peper
6 eieren
zout
1 teentje knoflook (indien gewenst)
Bereiding:
De kip schoonmaken door de vellen te verwijderen, wassen en laten uitlekken. In stukken snijden. De kip met de knoflook, zout, zwarte peper en nootmuskaat besmeren. In de hete boter de stukken kip bruin bakken. Gesneden ui en tomaat meebakken. Een ½ glas water en de verse peper toevoegen, het deksel op de pan en de kip 15 min. laten stoven. Op smaak afmaken met de bouillonblokjes. Oven voor verwarmen: gas op 3, elektr. op 180 ºC. De jus, en fijngesneden selderij door de rijst roeren. De eieren dik klutsen. De helft van het geklutste ei door de rijstmassa scheppen. In een beboterde ovenschaal de helft van de rijst doen, hierop de stukken kip, bedekken met de rest van de rijst, overgieten met de rest van de geklutste eieren en 15 min. in de oven schuiven.
Receptnummer: 2318 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Hanneke
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept