Nieuws   Zoeken 

Harry's rendang
Ingredienten: (4 pers.):
Rijst
500 gr. lever of kip
750 ml. tomatensaus
1 blik gepelde tomaten
400 ml. kokosmelk
4 brokjes gedroogde laos (poeder mag ook)
3 bosjes verse sereh
1 theelepel(tje) djahe (gemberpoeder)
3 blaadjes Salaam
2 dikke uien
1 theelepel suiker
naar keuze: knoflook en sambal
Bereiding:
Snipper de uien, bak glazig en doe er de suiker bij. Bak het vlees in de zelfde pan, als het bijna gaar is, doe er de tomatensaus en de gepelde tomaten bij. Grote tomaten klein maken. Naar keuze meer of minder tomaten en/of saus. Doe de kokosmelk erbij, die kan ook van gedroogde kokos gemaakt worden of van een blok santen (kan ook zo zonder op te lossen in de pan). Mijn ervaring is dat kokosmelk verschilt in kwaliteit, dus soms moet er meer door, soms minder. Doe alle kruiden erin. Grote serehstengels doorsnijden (in de lengte), dan komen de smaken beter vrij. Eventueel knoflook en/of sambal erbij (voor de liefhebber van scherper en knoflook).
Zeker 1,5 uur laten pruttelen. Met rijst opdienen.
Maar vergeet niet de kruiden: laos, sereh en salaam eruit te halen, voordat je het opdient. Staat zo raar, al die stengels, blaadjes en boomstammen.
Receptnummer: 2418 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 120 min. | Meer recepten van: Harry Pronk
Opmerking:
Ik zag dat de andere rendang-recepten allemaal zonder tomaten waren. Dit recept ken ik van mijn ouderlijk huis en is dus al lang bestaand. Wij maakten het vroeger met lever, maar onze kinderen lusten dat niet, dus..... Ook deden wij er een behoorlijke hoeveelheid sambal door en veel knoflook. Bovendien maakten wij de hele saus van verse, zelf gepelde tomaten, maar ja, deze site heet "Snelklaar"!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept