Nieuws   Zoeken 

Giuli's Macedonische griesmeelpuddinkjes
Ingredienten: (4 pers.):
50 gr. geschaafde amandelen
1 kopje griesmeel
2 kopjes suiker
150 gr. boter
3 kopjes water
1 zakje vanillesuiker
Bereiding:
Rooster de geschaafde amandelen en het griesmeel even in een pan zonder boter of vet. Vermeng in een andere pan de suiker met de boter en het water en kook het even op, onder voortdurend roeren. Giet het suikermengsel beetje bij beetje bij de amandelen en het griesmeel, zet het vuur laag en blijf steeds roeren tot het griesmeel dik begint te worden. Neem de pan van het vuur, dek hem af met een schone theedoek en doe dan het deksel erop. Laat het geheel afkoelen en vul er nat gemaakte kopjes mee. Keer de kopjes om op een bordje en bestrooi de puddinkjes met vanillesuiker.
Receptnummer: 2511 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Giuli
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept