Nieuws   Zoeken 

Spinazie-omelet van Beppie
Ingredienten: (4 pers.):
500 gr. verse spinazie (e.v. diepvries)
25 gr. boter.
1 kleine ui.
1 teentje knoflook.
1 el. olijfolie.
8 eieren.
2 tl nootmuskaat.
Mespuntje zout en zwarte peper uit de molen.
Klein beetje fijngesneden peterselie.
Bereiding:
Verse spinazie goed wassen.
Doe de spinazie met weinig water, ong. 4 eetlepels en de boter in een grote pan en kook het 2/3 min. al roerend op halfhoog vuur tot hij net geslonken is. Laat de spinazie in een vergiet uitlekken.
Snipper de ui en pers de knoflook.
Verhit de olie in een grote koekenpan op halfhoog vuur en doe ui en knoflook in de pan.
Laat het fruiten tot de ui glazig is en begint te kleuren.
Snijd intussen de spinazie grof en druk al het vocht eruit.
De eieren in een kom doen en 5 eetlepels water, nootmuskaat en zout en peper erbij doen. Klop alles met een vork goed los.
Doe waneer de ui glazig is de spinazie erbij en verdeel dit gelijkmatig over de bodem.
Giet de geklopte eieren erover en bak dit geheel 2/3 min.
Til het gestolde ei langs de rand voorzichtig met een spatel op zodat het rauwe eimengsel er onder kan lopen.
Sla de omelet,zodra hij goed gaar is en de onderkant mooi bruin , met een pannenkoeksmes dubbel.
Leg de omelet op een groot bord en verdeel hem in vier porties.
Garneer die met peterselie en serveer meteen!
Receptnummer: 2527 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Beppie Soeurt-Bax
Opmerking:
Eenvoudig recept maar erg lekker! Vooral met verse spinazie.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept