Nieuws   Zoeken 

Beppie's Luikse Koffie
Ingredienten: (4 pers.):
4 dl. melk.
3 eieren.
80 gr. suiker.
30 gr. maïzena.
1 dl. sterke, zwarte koffie.
1/8 l slagroom.
Chocolade-moccaboontjes.
Bereiding:
Verwarm de melk. Klop de eieren die op kamertemperatuur moeten zijn, met suiker en maïzena tot een schuimige massa en verdun deze dan met enkele lepels warme melk tot een dun papje. Meng dit door de rest van de melk en blijf steeds goed roeren, boven een laag vuur, totdat een gebonden vla is ontstaan. Roer er geleidelijk de warme koffie door en laat het mengsel wat afkoelen. Klop de slagroom stijf en meng de helft door de vla. Zet deze dan enkele uren in de koelkast.
De "Luikse Koffie" mag niet bevriezen, maar moet
wel zeer koud zijn. Garneer met de rest van de slagroom en met chocolade-moccaboontjes.
Receptnummer: 2588 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Beppie Soeurt-Bax
Opmerking:
Dit is géén drank, maar een toetje!!
Er zit nog een verhaaltje aanvast. We waren in oktober een lang weekend in Luik.
Een kado'tje van de kinderen voor onze trouwdag. We logeerden in een zéér sjiek hotel en we bestelde na 't diner, naar wij dachten, koffie. Maar we kregen dit!
De volgende dag, in een ander restaurant, het zelfde liedje. Ons Frans was toch niet zó goed. Maar het gerecht héérlijk!!
Nu was ik opzoek naar een ander recept, in een oud boekje, en kwam ik dit tegen.
Gelijk vanmiddag uitgeprobeerd en het wás hét!!
Het is echt de moeite van het proberen waard!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept