Nieuws   Zoeken 

Lamshaas met honing/thijmsaus van Kees
Ingredienten: (4 pers.):
500 gram lamshaasjes
3 dl sinaasappelsap
1 theelepel gembersap
2 theelepels honing
thijm
koreander
beetje marmite
zwarte peper
verse peterselie
scheutje room
maizena
Bereiding:
Dep de haasjes droog met keukenpapier, bak ze om en om in wat boter of olie, niet langer dan 3 minuten. Neem de haasjes uit de pan en houd ze enigszins warm in all.folie. Gooi de
bakboter voor 90% weg, zodat het aanbaksel en een klein beetje boter overblijven. Neem nu het sinaasappelsap en doe het in de koekenpan (3 dl sap niet te letterlijk nemen,
het hangt er vanaf hoeveel saus je wilt hebben.) Verhitten tot kookpunt dan laag. Peper, koreander, gembersap, honing en thijm toevoegen. Steeds een lepeltje proeven dan kun
je de saus afmaken naar je eigen smaak. Afbinden met wat maizena, scheutje room erbij doen en van het vuur af de peterselie toevoegen. Opwarmen: de saus warm maken, in een ovenschaal gieten , de haasjes erin doen en op een vlamverdeler zetten. In plm. 15 min klaar.
Receptnummer: 2608 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: kees overman
Opmerking:
Vind je de saus te zoet , een klein beetje citroen doet wonderen!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept