Nieuws   Zoeken 

Lianne's stamppot bruine bonen
Ingredienten: (2 pers.):
1 pot / blik bruine bonen
4 - 6 aardappels
1 ui
azijn
suiker
Bereiding:
Aardappels schillen en koken. De bruine bonen opwarmen in een pan. Met de mixer de aardappels pureren. De bonen erbij, en zoveel van het vocht dat het een smeuiige massa wordt. De ui fijn snijden en even laten trekken in wat azijn met suiker. Dit erbij geven. Een schepje van deze uitjes op je bord erbij nemen, en een paar uitjes op elk hapje stamppot!
Receptnummer: 2646 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Lianne
Opmerking:
Dit gerecht wordt ook wel 'stopverf' genoemd.
Als iemand mij vraagt wat we gaan eten en mijn antwoord is 'stamppot bruine bonen', dan word ik altijd heel vreemd aangekeken. Maar hebben ze het eenmaal geproefd...
Vooral de combinatie met de uitjes is heel succesvol!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept