Nieuws   Zoeken 

Miriam's Mexicaanse tortillataart
Ingredienten: (2 pers.):
250 gr. gehakt of fijngesneden kipfilet
1 grote ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, geperst
1 blikje maïs
1 klein blikje geconcentreerde tomatenpuree
1 pot hot salsasaus
óf
1 zakje enchiladasaus (Casa Fiesta, voor de pittigere versie )
1 rode paprika, fijngesneden
4 el koriander
3 bloemtortilla’s
100 gr geraspte oude kaas
1 zakje burritomix (Casa Fiesta)
Erbij eventueel:
Sour cream (zure room)
guacemolesaus (ook kant en klaar te koop)
IJsbergsalade met tomaatjes
Mexicaanse rijst
Zwarte bonen of kidneybonen
Bereiding:
Verwarm de oven op 200ºC. Fruit de ui in een koekenpan. Pers hierboven de knoflook uit. Roerbak het gehakt of de kip. Pers de knoflookuit boven de pan en voeg de gesnipperde ui toe. Voeg de paprika toe. Laat de maïs uitlekken en voeg ze toe, verwarm het geheel goed door. Leng de burritomix aan de aangegeven hoeveelheid water en meng dit door de roerbakmix. Bereid de salsasaus of enchiladasaus in een apart pannetje. Indien je salsasaus gebruikt hoef je die alleen te verwarmen en eventueel wat in te dikken met bindmiddel. Smeer alle tortilla’s aan één zijde in met tomatenpuree.
Neem een ingevette springvorm. Leg hierin één besmeerde tortilla. Hierop komt een laag vulling. Dan weer een tortilla, vulling en tenslotte de laatste tortilla. Schenk hieroverheen de salsasaus. Bestrooi met geraspte kaas en koriander. Zet de vorm in de oven gedurende 20 à 25 minuten. Serveer met guacemolesaus, zure room en eventueel met een frisse salade en/of, afhankelijk van het aantal eters, Mexicaanse rijst of bonen.
Receptnummer: 2682 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Miriam T.
Opmerking:
Voor een hele goeie vegetarische versie kun je Tivall gehakt kopen bij AH!!! Ook zeer geschikt voor lijners trouwens.
Lekker met kidneybonen, (mexicaanse) rijst en/of een frisse ijsbergsalade. Als je het met deze bijgerechten aanvult kun je ook met 3 tot 4 personen ervan eten!!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept