Nieuws   Zoeken 

Miriam's Groentecurry uit Birma
Ingredienten: (2 pers.):
2 grote vastkokende aardappels in blokjes
500 gr. roerbakgroenten naar keuze, bijv.:
Wortel, bloemkool- of broccoliroosjes, boontjes of peultjes, plakjes aubergine of courgette
1 gesnipperde ui
1 teentje knoflook, geperst
1 tl. gemalen gember
2 volle tl. chilipoeder
1 tl. koenjit
3 ontvelde, blokjes gesneden tomaten (of blikje tomatenblokjes)
2 el. fijngehakt korianderblad
Bereiding:
Kook de geschilde aardappels in kleine blokjes in een aparte pan. Fruit de ui met de knoflook en gember, koenjit en chilipoeder in een wok tot het geheel gaat geuren. Voeg de tomaatstukjes en ½ el. korianderblad toe en breng dit aan de kook. Voeg dan de groenten toe en stoof het gerecht, eerst 8 minuten met het deksel op de pan. Neem het deksel van de pan, voeg de aardappelblokjes toe en stoof de groenten nog 4 minuten zodat het vocht iets kan verdampen. Strooi vlak voor het serveren de rest van de koriander eroverheen.
Receptnummer: 2690 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: Miriam
Opmerking:
Als je niet zonder vlees kunt is dit lekker met reepjes meegebakken rundvlees.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept