Nieuws   Zoeken 

Ruth's super-kip met tutti frutti
Ingredienten: (4 pers.):
400 g kipfilet
250 g tutti frutti
125 ml creme fraiche
3 eetl. ketjap manis
1 eetl. maizena
olie
peper
zout
Bereiding:
Doe de tutti frutti in een pannetje met water en laat het 15 minuten koken. Zeef de tutti frutti en vang het kookvocht op. Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi ze met peper en heel weinig (!) zout. Verhit wat olie in een braadpan en braad hierin de blokjes kipfilet bijna gaar. Voeg de ketjap toe en laat nog even braden. Voeg de tutti frutti en 100 ml van het kookvocht toe aan de kip. Roer de maizena door een beetje water en voeg dit bij de kip met tutti frutti (goed roeren!). Even door laten koken totdat de saus goed gebonden is. Roer er tenslotte de creme fraiche doorheen. Klaar!
Receptnummer: 2837 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: Ruth
Opmerking:
Heerlijke saus voor over rijst, met bijvoorbeeld broccoli erbij. Je krijgt er niet genoeg van!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept