Nieuws   Zoeken 

Birgit's gevulde paprika
Ingredienten: (2 pers.):
Voor de gevulde paprika:
2 grote rode paprika's
1 ui
2 teentjes knoflook
2 tot 4 ons gehakt
1 zakje wokmix pasta pesto (knorr)
2 kopjes witte rijst
3 kopjes water
Bereiding:
Kook de paprika's zo'n 7 minuten voor, totdat ze een beetje zacht zijn. (Let op dat ze niet slap worden!) Verwarm de oven voor op 200 graden. Versnipper de ui en fruit ze in een wok. Pers de knoflook erbij en doe het gehakt ook in de pan. Als het gehakt goed geruld is, voeg dan het zakje wokmix toe en eventueel een beetje water. Doe de twee kopjes rijst samen met de drie kopjes water in een ruime pan. Zet ze op hoog vuur. Vul de paprika's met het gehaktmengsel en doe ze in een overnschaal. Als niet alles in de paprika's past kunt u het ook los in de ovenschaal doen. Als de rijst kookt, zet deze dan op een laag vuur en stel de wekker in op 20 minuten. Zet de paprika's 15 minuten in de oven op 200 graden. Serveer de rijst en de paprika's op mooie pastaborden. Het overige gehaktmengsel kunt u er ook bij serveren, eventueel apart. Eet smakelijk!
Receptnummer: 2915 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Birgit
Opmerking:
Voor een extra lekker recept kunt u er nog een beetje geraspte kaas overheen strooien. Laat dit dan de laatste 5 minuten meegaren in de oven. Ook een klein scheutje ketchup door het gehaktmengsel smaakt erg lekker.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept