Nieuws   Zoeken 

Diana's viervierde gebak
Ingredienten: (4 pers.):
4 eieren
250 g zelfrijzend bakmeel
250 g suiker
250 g boter
vanillesuiker 1 pakje
zout
+/- 20 papieren cakevormpjes
+/- ½ potje rode jam
Bereiding:
Boter met suiker en de eierdooiers kloppen, bloem rustig bijvoegen, vervolgens stijfgeklopt eiwit erbij. Zeer goed kloppen. Doordat je de eiwitten apart klopt, krijg je een iets grovere structuur aan de cake. Vul de papieren cakevormpjes voor minder dan de helft met beslag, maak dan met de bolle kant van een theelepel een kuiltje middenin en doe daar dan een theelepel jam in. Zet de vormpjes op een bakblik bij 160° hete lucht 25 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Feestelijk, makkelijk en lekker!
Receptnummer: 2946 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 35 min. | Meer recepten van: Diana
Opmerking:
Dit recept kan ook, maar dan beter zonder de jam, in een gewone cakevorm. Dan ± 1 uur + 15 minuten onderin de oven bij 150° a 175°.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept