Nieuws   Zoeken 

Marlies' fruitige kipkerrie a la minute
Ingredienten: (4 pers.):
Kipfilet (400 gram ofzo)
Bakje champignons
Blik perzik- of mangoschijven
1 grote appel
Zakje kerriesaus
bakje creme fraiche
Pandanrijst
Peper en zout
Ketjap
Olie
Bereiding:
Snijd de kipfilet in kleine reepjes en marineer deze 15 minuten in een mengsel van olie, ketjap en perziksap (uit het blik). Zet intussen de rijst op. Bak de kipfilet op hoog vuur lekker bruin en strooi er wat peper en zout over. Snijd de champignons in kwarten en voeg deze aan de kipfilet toe. Als de champignons ook lekker bruin zijn, de in stukjes gesneden appel en perzik (of mango) toevoegen en even meebakken. Dan de kerriesaus (volgens gebruiksaanwijzing) en de creme fraiche door het geheel roeren, kort laten pruttelen en van het vuur afhalen. De rijst in diepe borden scheppen, kuiltje erin maken en de kip/fruit/kerriesaus hierin gieten. Garneren met plakjes komkommer. Heerlijk!
Receptnummer: 2978 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Marlies
Opmerking:
Dit gerecht is het allerlekkerst met een zakje 'kerriemangosaus' van Knorr. Maar deze verkopen ze tegenwoordig niet meer bij de AH (waar ik altijd boodschappen doe). Helaas!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept