Nieuws   Zoeken 

Olav's ajam roedjak speciaal
Ingredienten: (2 pers.):
1 pak Conimex mix voor Babi Roedjak
1/2 blik chinese sperziebonen
Gemalen cocos
1 grote ui
1 doosje champignons
350 - 400 gram kipfilet
4 el olie om in te marineren
3 el olie om in te bakken
klontje margarine om de uien en champignons te fruiten
Bereiding:
Snij de kipfilet in blokjes van ongeveer 2,5 x 2,5 cm groot. Maak de marinade volgens de verpakking van de Conimex mix en doe daar de kipfilet in om te marineren. Haal ongeveer de helft van de spercibonen uit het blikje en laat deze uitlekken. Snij de ui in partjes van ongeveer 1 cm. Houdt u van de smaak van uien maak ze dan iets groter. Snij de champignon in schijfjes. Doe de boter in een koekenpan en laat die smelten. Fruit daarin de uien en champignons zoals u normaal doet. Als de uien en champignons mooi bruin gekleurd zijn haalt u ze uit de pan en spoelt U wast u snel de koekenpan af en droogt deze weer af. Doe nu de olie in de pan en laat deze goed heet worden. Doe hier nu de gemarinieerde kip in. Blijf de kip regelmatig roeren zodat deze niet aanbrand in de hete olie. Maak ondertussen de mix voor de saus klaar; 300 ml koud water toevoegen aan de mix voor de saus) Kook ondertussen ook de rijst. Als de kip gaar is voegt U de saus toe in de pan. Dit hoeft niet van te voren opgewarmt te worden zoals op de verpakking staat. Die gaat er van uit dat u de saus op een schaal pas over het vlees giet. Als u de saus in de pan heeft gedaan dan voegt u hier de gefruitte uien en champignons bij, de uitgelekte spercibonen en ongeveer 5 eetlepels gemalen cocos. (afhankelijk van uw smaak mag u er gerust meer aan toevoegen) Laat het geheel warm worden en blijf erin roeren. De saus wordt wat dikker en als u niet blijft roeren bakt de saus aan. Serveer het op de manier die U het liefst heeft. Op een bord of mooi opgemaakt op een schaal met een rijst ring en de saus erin. Slamat Makan !
Receptnummer: 3037 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Olav Wirtz
Opmerking:
Bent u een grote eter of wilt het gerecht verder uitbreiden, dan kunt u ook rode paprika en/ of blokjes ananas toevoegen. de maat eenheden zijn schattingen. Ik ben iemand die kookt vanuit de losse pols. Succes !
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept