Nieuws   Zoeken 

Moos' kaneelkip met pruimen
Ingredienten: (2 pers.):
kipdelen (bouten ofzo)
eetlepel suiker
3 eetlepels bloem
2 theelepels kaneel
versgemalen peper
zout
150 gram gewelde pruimen, (droge pruimen even wellen in een half glaasje port of wijn aangelengd met een scheutje kokend water en een schepje suiker).
glas jus d'orange
beetje citroensap
beetje olijfolie
Bereiding:
Meng de bloem, suiker, peper, zout en de kaneelpoeder. Vet de kipdelen in met een beetje olie en bestrooi ze met de helft van het bloemmengsel. Bak de kipdelen in een beetje olie lekker bruin. Laat de pruimen ondertussen goed uitlekken. Meng het pruimenvocht met het resterende bloemmengsel en voeg de jus d' orange toe met een klein beetje citroensap. Haal de kipdelen uit de pan en gooi het vocht in de pan. Even goed verhitten en de kipdelen weer terugleggen. Leg de pruimen erbij en laat de kip nog stoven totdat zij gaar is.
Receptnummer: 3211 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: moos
Opmerking:
Niet van mezelf maar wel lekker. Je kan de kip ook vervangen door konijndelen. Het is echter aan te raden om konijn van te voren minimaal 6 uur te marineren in rode wijn. De bereidingstijd wordt dan ook wat langer. Vanzelfsprekend kan fase 4 van de bereiding van het gerecht ook in de oven plaatsvinden.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept