Nieuws   Zoeken 

Hanneke's cocktail van gerookte kipfilet
Ingredienten: (4 pers.):
1 venkel
1 sinaasappel
100 gr. gerookte kipfilet
2 el mayonaise
2 el yoghurt
1 eetlepel witte vermouth
10 gr dragon
1krop lolo bianco
2 el pistache nootjes
zout/peper
Bereiding:
Snijd de venkel in heel kleine stukjes en overgiet ze in een zeef met kokend water. Laat ze afkoelen. Schil de sinaasappel dik en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Vang hierbij het uitlopende sap op. Houd 4 partjes achter voor de garnering en snijd de rest in stukjes. Snijd van de kipfilet 4 mooie kleine plakjes en snijd de rest in stukjes. Roer het sinaasappelsap, de mayonaise, biogarde en Vermouth tot een sausje. Roer de dragon erdoor en breng op smaak met zout en peper.Schep de venkel, sinaasappelstukjes en kipstukjes door de helft van de saus. Was de lollo biondo en sla de blaadjes goed uit. Leg de blaadjes in 2 coupes en schep de cocktail erop. Garneer met plakjes kip en sinaasappel. Schep de rest van het sausje erover en bestrooi met gehakte pistachenootjes.
Receptnummer: 3349 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Hanneke
Opmerking:
in plaats van biogarde kun je ook bulgaarse yoghurt gebruiken
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept