Nieuws   Zoeken 

Beppie's pescado Espagnol; visschotel!
Ingredienten: (4 pers.):
750 gr. aardappels, in plakken gesneden.
500 gr. kabeljauwfilet.
Peper/zout.
1/2 theel. paprikapoeder.
4 eetl. olijfolie.
3 uien, in ringen gesneden.
3 tenen knoflook.
1 blikje tomatenpuree.
2 dl. droge witte wijn.
1 Spaanse peper, zonder zaadjes.
± 16 zwarte olijven.
2 eetl. gehakte peterselie.
Bereiding:
Oven verwarmen op 200°C. Kook de aardappelschijfjes ong. 7 min. Dan uit laten lekken. Snijd de vis in repen of grote dobbelstenen. Strooi er peper, zout en paprika-poeder over. Fruit de klein gesneden ui en de geperste knoflook in 3 eetl. olijfolie. Vul de, met olijfolie ingevette, ovenschaal met de helft van de aardappels, de helft van het uienmengsel en de vis, daarna de rest van de uien en de aardappelplakjes er over verdelen. Meng de tomatenpuree met witte wijn en fijngesneden Spaanse peper en schenk dit over het geheel. Het gerecht ong. 30 min. in de oven. Garneer met peterselie en olijven. Eet smakelijk!!
Receptnummer: 3359 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Beppie Soeurt-Bax
Opmerking:
Ook voor dit recept geld weer dat bijna elke vis geschikt is.
Dus ook Schelvis, Victoriabaars, of iets uit het diepvriesvak van de grutter!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept