Nieuws   Zoeken 

Natasja's gevogelte pie
Ingredienten: (4 pers.):
5 plakjes bladerdeeg
1 citroen
4 takjes peterselie
2 takjes tijm
1 grote ui
200 gr paddelstoelen melange
600 gr kipfilet
zout/peper
25 gr boter
100 gr bacon reepjes
1 dl gevogelte fond (pot a 380ml)
1 ei
bloem om te bestuiven
ronde lage ovenschaal ca 24 cm
Bereiding:
Citroen goed boenen en twee theel gele schil er dun afraspen. In kopje peterselie en tijm fijnknippen. Ui pellen en snipperen. Paddestoelen schoonvegen en in plakjes snijden. kipfilets in 3 stukken snijden en bestrooien met zout en peper. Ovenschaal goed invetten en helft van de kip op de bodem leggen. In koekenpan boter verhitten. Ui in ca 2 min zachtjes fruiten. Paddestoelen ca 3 min op hoog vuur meebakken en vocht laten verdampen. Citroenrasp, peterselie en tijm erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Mengsel over kip in ovenschaal verdelen. Bacon reepjes en rest kip eroverheen verdelen. Aan bakvet in koekenpan fond toevoegen. Aan de kook brengen en op hoog vuur ca 5 min inkoken tot de helft over is. Over kip in schaal scheppen. Aanrecht bestuiven met bloem, plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap met doorsnede van ca 26 cm. Deeg over ovenschaal leggen en op de zijkant vastdrukken. Eventueel uit restjes deeg garnering maken. Ei loskloppen en bovenkant van het deeg mee bestrijken. In midden van deeg gaatje(s) maken. Ca 45-50 min in voorverwarmde oven op 175 C. Eventueel afdekken met aluminium folie als de deksel te bruin wordt.
Receptnummer: 3384 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 60 min. | Meer recepten van: Natasja Plasmeijer
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept