Ingredienten: (4 pers.):
3 ons mihoen
3 el olie
4 ons rundergehakt
2 tl kerriepoeder
1 tl gemberpoeder
1 teentje knoflook
1 prei
1 gele paprika
1 rode spaanse peper
2 ons oesterzwammen of champignons
2 el oestersaus
zout en peper
2 el fijngesneden koriander
| Bereiding:
2 liter water aan de kook brengen en de mihoen hierin laten wellen en uit laten lekken.Prei in ringen snijden en de paprika in reepjes. Snijd de paddestoelen in stukjes.Verhit de olie in een wok en bak het gehakt rul. Voeg de kerriepoeder, gemberpoeder en fijngesneden knoflook toe en roer het door het gehakt. Prei, paprika en fijngesneden rode peper toevoegen plus de paddestoelen en roerbak het in ca. 5 minuten beetgaar. Schep de mihoen door het gehaktmengsel en laat het warm worden. breng het op smaak met oestersaus, zout, peper, kerrie en de fijngesneden koriander. |