Nieuws   Zoeken 

Ben's feestelijke IJsbergsalade
Ingredienten: (2 pers.):
1 krop ijsbergsla
1 uitje
olijfolie
azijn
peper uit de molen
zout
scheutje zoetstof (vloeibaar)
1 tomaat
halve komkommer
1 gekookt ei
beetje mayonaise (of fritessaus uit de tube)
Bereiding:
Snij de sla in niet al te kleine stukken. Spoel af en laat uitlekken. Snipper het uitje. Snij de tomaat in partjes. Kook het ei hard in 10 minuten. Doe in een kom een scheut olijfolie, wat azijn, gemalen peper, zout en het gesnipperde uitje. Schil de halve komkommer en rasp dunne plakjes boven de kom. Voeg wat zoetstof toe. Meng dit alles goed door elkaar en laat even staan. Dan de (uitgelekte) sla toevoegen en alles goed door elkaar scheppen. Garneren met de partjes tomaat en de plakjes ei. In het midden wat mayonaise doen en bestrooien met peterselieblad (gedroogd). Tenslotte nog wat zout en gemalen peper over de tomaat en de plakjes ei strooien.
Receptnummer: 3797 | Categorie: Salade | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 10 min. | Meer recepten van: Ben
Opmerking:
Lekker met biefstuk/kruidenboter en patates frites
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept