Ingredienten: (2 pers.):
150 gr gekookte mosselen
4 gepelde gamba's
150 gr roodbaarsfilet
1 rode paprika
1 grote ui
12 shii-take paddestoelen, [gedroogde paddestoelen eerst weken]
8 sperciebonen
150 gr tempuramix
1 liter zonnebloemolie om te frituren | Bereiding:
rijg telkens 5 mosselen aan cocktailprikkers strak tegen elkaar.Spoel de gamba's en de roodbaarsfilet af en dep ze droog. Snijd de roodbaarsfilet in 4 stukken.Snijd de paprika's elk in 8 stukken en verwijder de zaadlijsten. Pel de ui,snijd hem in 8 dikke plakken horizontaal vast met prikkers,zodat ze niet in ringen uit elkaar vallen.Verwijder de steeltjes van de paddestoelen.Haal de boontjes af.Verhit de olie tot 170 graden. Bereid de tampuramix volgens de aanwijzing op de verpakking. Haal de stukken paprika,de ui de shii-take paddestoelen,de sperciebonen,de gamba's de mosselspiesjes en de roodbaars door het beslag en frituur ze [niet te veel te tegelijk in de hete olie] tot ze ze goudbruin zijn, laat ze uitlekken op keukenpaier. Leg de tempura op gevouwen servetjes op 4 borden. |