Nieuws   Zoeken 

Neeltje's kip-kerriesalade met appel en selderij
Ingredienten: (8 pers.):
8 kipfilets
1 kopje sinaasappelsap
2 kopjes water
2 rode appels
2 stengels bleekselderij
1 kopje witte druiven zonder pit
1 handje walnoten, grof gehakt
60 gram boter
1 ui, fijn gesnipperd
3 tl kerriepoeder
0,3 kop mayonaise
0,5 kop zure room
0,3 kop koksroom
2 el citroensap
2 tl bruine basterdsuiker
zout
Bereiding:
Leg de kip in een zware pan. Voeg sinaasappelsap en water toe, doe het deksel op de pan en breng alles aan de kook. Zet het vuur lager en laat alles zachtjes sudderen tot de kip gaar is. Haal de pan van het vuur en laat de kip uitlekken en afkoelen. Snijd het vlees in blokjes. Snijd de appels doormidden en verwijder het klokhuis. Snijd ze in blokjes van 1,5 cm. Snijd de selderij in stukjes. Meng de kip, appels, selderij, druiven en walnoten in een schaal. Kerriemayonaise: smelt de boter en fruit de ui. Voeg kerriepoeder toe en laat alles 30 sec. sudderen. Doe dit mengsen in een schaal en voeg de mayonaise, de twee soorten room, het citroensap, de suiker en het zout toe. Meng het geheel en voeg het dan voorzichtig toe aan het kipmengsel.
Receptnummer: 3962 | Categorie: Salade | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Neeltje
Opmerking:
Deze salade is ook een dag van te voren te maken, wel in de koelkast bewaren.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept