Nieuws   Zoeken 

Armand's Peruaanse Lomo Saltado
Ingredienten: (4 pers.):
2 eetlepels olijfolie
2 mediumsized uien, in stukjes
knoflookpoeder
2 rode paprika’s, in reepjes
400 gram rosbief, in reepjes
2 tomaten, in stukjes
oregano
peper
zout
(blokje runderbouillon
tomatenpuree
suiker)
2 eetlepels vloeibare boter
8-10 aardappels, in wigjes en blokjes gesneden
zout
Bereiding:
Snij de aardappels in stukjes en kook ze gedurende enkele minuten. Smelt intussen in een koekenpan de twee eetlepels boter en bak de aardappelstukjes in de boter goudbruin. Gooi er naar smaak zout overheen. Verhit in een wok de twee eetlepels olie en bak hierin de reepjes rundvlees, totdat ze volledig gekleurd zijn. Voeg er wat knoflookpoeder, zout en peper bij. Voeg vervolgens de in stukken gesneden uit toe en de reepjes paprika. Laat het geheel een paar minuten stoven en voeg vervolgens de tomaat toe. Naar gevoel toevoegen: tomatenpuree, een weinig suiker en het bouillonblokje. Laat het geheel ongeveer 10 minuten stoven. Voeg zonodig wat water toe, maar de saus moet redelijk gebonden zijn. Serveer het gerecht door de saus over de gebakken aardappelstukjes op een bord te gieten. In Peru eten ze hier rijst bij, maar met alleen de aardappels is het ook een lekker gerecht. Doe er een frisse (komkommer-)salade bij en een glas rode Peruaanse of Chileense wijn!
Receptnummer: 4058 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Armand
Opmerking:
Een gemakkelijk en traditioneel gerecht uit de lagere gebieden van Peru. Eet smakelijk!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept