Nieuws   Zoeken 

Marlies' kruidige ovenschotel met rosti
Ingredienten: (4 pers.):
500 gram rundergehakt
2 uien
teentje knoflook
peper, zout, kerrie en cajunkruiden
grote bak champignons
gesneden witte kool (400 gram)
zak diepvriesrosti
zakje oude geraspte kaas
(olijf)olie
Bereiding:
Voor dit gerecht heb je slechts een hapjespan en een grote ovenschotel nodig. Rul eerst het gehakt met de gesneden uien en knoflook. Breng op smaak met de kruiden. Wees vooral royaal met de cajunkruiden! Schep het gehaktmengsel met een schuimspaan over in de ovenschotel, zodat het vet in de hapjespan blijft. Roerbak in dit vet de in vieren gesneden champignons. Voeg als deze goed gaar zijn de gesneden witte kool toe. Nog een drie minuten roerbakken en het geheel overdoen in de ovenschaal. Nu de bovenste laag nog. Bak in de lege pan de rosti totdat deze niet meer bevroren is (hoeft dus niet bruin en gaar te zijn). Voeg de rosti als bovenste laag aan de ovenschotel toe. Bestrooien met wat zout en peper en flink veel geraspte kaas. 20 minuten in een hete oven en je bent klaar!
Receptnummer: 4122 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Marlies
Opmerking:
De witte kool kun je vervangen door in principe elke andere groente. Erg lekker is ook gesneden paksoi met een rood paprikaatje of broccoli met champignons.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept