Ingredienten: (2 pers.):
3 Kipfilet
Pot tandoori pasta
2 bakjes griekse yoghurt
2 eetlepels verse koriander
Limoensap
peper en zout
2 teentjes knoflook
| Bereiding:
Bereidingswijze: Marineer de kip (kan in stukjes of heel, kan ook kippebouten gebruiken) met 1 1/2 eetlepel tandooripasta en 1 eetlepel griekse yoghurt en een paar druppeltjes limoensap.(Ligt aan de hoeveellheid kip, de kip moet goed bedekt zijn). Marineer dit minimaal 2 uur. Maak ook de yoghurtsaus minimaal 2 uur vantevoren. Doe de rest van de yoghurt in een schaaltje, en pers hier de knoflook boven uit. Doe hier 4 a 5 druppeltjes limoensap in, en wat peper en zout. Schep er dan de koriander doorheen. Verwarm de oven voor. Leg een stuk aluminium folie op de bakplaat, en smeer deze in met olijfolie. Verdeel hier de kip over, en gaar de kip net zo lang in de oven, tot er een korstje opkomt. Serveren met de yoghurt saus, saffraanrijst met rozijnen, salade en naanbrood. Eet smakelijk! |